Vill du förverkliga din dröm?

Då är Sparbankens Ungdomsstipendium något för dig. Du kan ansöka om upp till 25.000 kr. Stipendierna är avsedda att användas för någon form av utveckling inom ett område som du verkligen brinner för. Det kan till exempel gälla utbildning, träningsläger eller praktik.

Nedan har vi samlat all information du kan tänkas behöva inför din ansökan. Vi berättar om vem som kan söka, vad man kan söka stipendium för och så inspirerar några av våra tidigare stipendiater dig med sina äventyr. 

Lite längre ned på sidan kommer du till ansökningen. Ansökan är enkel, smidig och helt digital. När du påbörjar en helt ny ansökan skapas ett konto. Genom att ha ett eget konto kan du när som helst logga in igen och ändra i din ansökan tills det att du känner dig helt nöjd. Då är det bara att skicka in. Du får ett bekräftelsemejl skickat när vi mottagit din ansökan. Om du blivit beviljad ett stipendium hör vi av oss till dig inom två veckor med ett besked. Tänk dock på att vara ute i god tid med din ansökan.

När du behöver pengarna hör du av dig till oss för att utbetalning ska ske. När du sen är hemma igen från din resa vill vi gärna att du delar med dig av dina erfarenheter i en kort berättelse med bilder. Lät det enkelt? Det är det, så vad väntar du på! Klicka här och påbörja din ansökan redan idag.

Vem kan söka?

Du som söker stipendium ska vara 15-23 år och vara eller tidigare ha varit folkbokförd i Västerviks kommun. Du behöver ett konto i Tjustbygdens Sparbank dit stipendiepengarna betalas ut. Behöver du hjälp att öppna ett konto, hör av dig till oss. Vårt stipendium kan sökas flera gånger, även om du tidigare har blivit beviljad ett stipendium, så länge du kan visa på utveckling inom ditt intresseområde.

Vad kan jag söka stipendium för?

Du kan söka stipendium för att fördjupa dig inom något av områdena kultur, idrott, studier eller praktik, i Sverige eller utomlands. Obligatoriska kurser inom grundskola/gymnasieskola är det enda som vi inte beviljar stipendium för. Att fördjupa sig i något handlar om att vilja utvecklas vidare och det är precis det vi hoppas att ett stipendium kan göra för just dig. Tänk på att våra stipendier är avsedda för att vara en delfinansiering. Detta innebär att du måste kunna visa att du har tänkt att finansiera resterande del på egen hand, tex. genom sparade pengar eller CSN.

I stycket nedan kan du ta del av några av våra tidigare stipendiaters resor. Allt från språkresor till praktikperioder i Tyskland. Detta kanske kan inspirera!

Vi har förverkligat våra drömmar

Agnes Aupers

Wictoria Wilbert

Gino Lauschke

Agnes Wedel

Påbörja din ansökan

Påbörja en helt ny ansökan


Här påbörjar du en helt ny ansökan! I första steget skapas ett användarkonto hos oss. Det gör det möjligt för dig att kunna spara din ansökan och gå tillbaka till den en annan dag. Nu kör vi!

Fortsätt på en sparad ansökan


Här loggar du in igen för att fortsätta på en sparad ansökan. Glöm inte att när du väl skickat in din ansökan kan du inte längre gå tillbaka och ändra. Nu fortsätter vi!

Och du…missa inte heller

Inspireras på Instagram och Facebook

På Instagram (@tjustbanken) och Facebook kan du inspireras av tidigare stipendiater och ställa frågor direkt till oss gällande ansökningen. När du åker iväg på ditt äventyr kan du även få gästspela på vårt Instagramkonto under en vecka. Säg till oss så gör vi det möjligt.

Viktiga dokument

Här kan du hämta hem viktiga dokument som vi kommer att behöva från dig, både när du ansöker (fullmakt om du är under 18 år) och om du blir beviljad ett stipendium. Vi har även lagt med en checklista som innehåller bra information och datum.

Checklista

Fullmakt minderårig

Rekvisitionsblankett

(för utbetalning av stipendium)

Ekonomisk redovisningsblankett

(när du har varit iväg)

Kontakta Christoffer

Om du har frågor gällande våra stipendier eller din ansökan, hör av dig direkt till vår ungdomsekonom, Christoffer Olsson. Ring, sms:a eller mejla.

072-733 52 37
christoffer.olsson@tjustbanken.se

Vi gör det enkelt att välja en bättre bank