En bättre bank <3 VIK

Ungdomsverksamheten i fokus i huvupartneravtalet med Västerviks IK.

Ingen har väl missat hur kusinen från landet överraskat de etablerade lagen i Hockeyallsvenskan. Genom att tålmodigt våga stå fast vid sin långsiktiga strategi är klubben att etablera sig i elithockeyn i Sverige. Sparbanken och Västerviks IK samarbete har handlat om att hitta ett fokus på långsiktig utveckling av föreningens breda barn-, ungdoms- och juniorverksamhet. Syftet är att skapa förutsättningarna för en fortsatt utveckling av breddverksamheten.

–  Kommunens barn och ungdomar ska hos oss kunna få en bra och trygg start för sitt hockeyintresse. Det här skapar bättre förutsättningar för en långsiktig satsning som gör att vi även kan få våra bästa talanger att vilja stanna kvar i Västervik. Satsningen lägger också grunden till möjligheten att satsa på ett hockeygymnasium, där samtal inletts med Västerviks kommun, berättar Lars Jörbrink, Västerviks IK.

För att Västerviks IK ska kunna vara ett slagkraftigt lag på lång sikt så måste det finnas en stabil grund att stå på. Denna grund behöver utgöras av egna spelare som går igenom hela systemet för att slutligen nå målet om att få spela med representationslaget.

– Med detta bidrar vi till att skapa förutsättningarna för en fortsatt långsiktig utveckling av hockeyn i Västervik, säger Tobias Bååth, marknadschef på Tjustbygdens Sparbank. Västerviks IK har de senaste åren haft en stark tillströmning av barn mellan 5-8 år som börjat i hockeyskolan. Det har medfört ökade krav på ledarna, som nu inom ramen för satsningen utbildas för framtiden. Även ledarna i ungdoms- och juniorlagen kan nu utbildas ytterligare.

Med hjälp av utvecklingsbidraget från Sparbanken kan nödvändig verksamhetsutveckling nu ske. Det är också viktigt för föreningen att kunna hålla deltagaravgiften för ungdomarna på en rimlig nivå.

– Vi har idag en årlig deltagaravgift på 2700 kronor. Det är ungefär hälften av deltagaravgiften i många andra allsvenska klubbar. Projektet ger förutsättningar för att hålla nere avgiften så att ishockeyn kan vara en sport för alla som vill spela, säger Lars Jörbrink.

Avtalet mellan Sparbanken och Västerviks IK innehåller inga villkor som är kopplade till vilken division A-laget spelar i.

– Det har varit viktigt för oss att hitta ett samarbete där fokus ligger på att långsiktigt utveckla föreningens breddverksamhet, men givetvis känns det extra roligt att ni nu också har ett lag i Hockeyallsvenskan för det lyfter hela föreningen, säger Carl-Magnus Mårheden, verkställande tjänsteman i Tjustbygdens Sparbanks ägarstiftelse.

Är din förening nyfiken?

Tveka inte att kontakta oss.